Miękkość, elastyczność i dobre poczucie dotyku. Dobra chwytność w środowisku suchym lub wilgotnym. Flokowanie bawełną dające duży komfort : łatwe zakładanie i zdejmowanie. Wchłanianie potu. Użytkowanie do produktów spożywczych. Dobra odporność na produkty chemiczne. OGRANICZA PROBLEMY Z OBJAWAMI ALERGICZNYMI. Dobra ochrona trzymanego przedmiotu. |
Rękawice szczelne, wytrzymałe. Struktura ukształtowana antypoślizgowa na stronie chwytnej i na palcach. Dobra odporność na ścieranie. Odporność na rozdzieranie. Kształt anatomiczny. Dobra odporność na liczne kwasy i ketony. Dobra odporność na oleje roślinne i zwierzęce. Obróbka antybakteryjna. Powlekanie chlorem (chlorowanie) |
Zbiorowe żywienie. Prace w laboratorium. Produkcja konserw - Mleczarnie - Przemysł serowarski. Higiena, sprzątanie. Produkcja i składanie. Polerowanie, zdejmowanie wierzchnich warstw. Ubojnie. Opieka weterynaryjna. Przetwórstwo rybne. Konfekcjonowanie owoców i warzyw. |